Кристалина Георгиева получи отличието "Доктор хонорис кауза" от Военната академия

Еврокомисарят бе удостоена за за заслуги в областта на политиката за сигурност

Европейският комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи и кандидат за зам.-председател на ЕК и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева бе наградена с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ от Академичният съвет на Военна академия „Г.С.Раковски“.

Решението бе съобщено от началника на Военната академия контраадмирал Митко Петев на официална церемония в събота в Академията.

На събитието присъстваха зам. -министърът на отбраната Павел Анастасов, съветникът на президента по военна сигурност контраадмирал Георги Фиданов, представители на висши учебни заведения, преподаватели и офицери от Военната академия.

„Академичният съвет на Военна академия „Г. С. Раковски" удостоява с почетното звание „Доктор хонорис кауза" Кристалина Георгиева за заслуги в областта на политиката за сигурност и приноса й за създаване на национални способности за лидерски умения и експертна поддръжка на централната и местната власт, както и за значимата й роля за усъвършенстване на процеса на обучение и създаване на нови учебни програми във Военната академия в областта на защитата на населението, критичната инфраструктура и хуманитарната помощ“, посочва Военната академия, предава „Стандарт“.