Баба Недялка: Убиецът Емо Културиста искаше секс от мен и от внука ми!

Крими

06-10-2014, 09:40

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Убиецът Емил заклал и баба си Еленка в добричкото село Поручик Гешаново

Хората от добричкото село Поручик Гешаново са потресени

Цялото добричко село Поручик Гешаново е на тръни, откакто се разбра, че 3 години са имали за съсед завършен психопат. Шампионът по културизъм Емил Скорчев, който закла зверски жена си Керанка, тероризирал ежедневно и съселяните си в Гешаново, където купил и къща и се преместил да живее със съпругата си и с баба си Еленка. Същата тази възрастна жена, която го е отгледала от пеленаче и чието тяло той заровил в мазето преди няколко месеца...

Хората в село са потресени от стоварилите им се накуп две брутални новини – че Емил е убил тихата и кротка Кери, и че мистериозно изчезналата през април Еленка гние в мазето на зловещата къща. Репортер на „ШОУ“ посети китното добричко село, чиито обитатели още не могат да се отърсят от шока. „Изтръпнахме, като разбрахме! Такова нещо!… Той Емил и на нас се канеше много: „Ще ви запаля! ще ви смачкам!“. Не ни питайте в какъв ужас сме живели тук. Като стана ясно, че е убил жена си, моята съпруга вика: „Можеше ние да сме на нейното място!...“, нарежда бай Васил и клати глава.

 

Макар и задържан, сянката на състезателя по културизъм още броди из селото, а хората там се страхуват, че той може да се върне. „Още имам чувството, че като изляза на двора, пак него ще видя. Той все стоеше зад оградата и гледаше лошо навънка“, казва още Васил. Той бил първият човек, който се запознал с Емил. „Стана вече три лета, откак са тука. Още от началото обаче се видя, че е много конфликтен. Аз колко добро съм му направил, а той ме цели с буркани и ни заплашваше постоянно“, жалва се възрастният мъж. „О-о-о, какво чудо прекарахме ние! Емил карал мъжа ми да ме водел при него – секс искал… Не е добре тоя човек! Да не го върнат само тука, си викаме, че…“, приглася му и баба Недялка. Жената е в потрес от случилото си се с Керанка и с баба Еленка. Още като изчезнала жената през април месец, тя си казала, че най-вероятно

 

„Емил я е приключил“

 

„Той бил на шест години, когато се развеждат техните, и тая жена го отгледала. Тя при нас е идвала на няколко пъти – едва ходеше, женичката, но само нея пращаха да им купува хляб. Емил и Кера никъде не излизаха. Ама по едно време и като Еленка изчезна, жена ми се усъмни, че може и да я е очистил“, обяснява бай Васил. Той и Недялка подпитвали на няколко пъти здравеняка къде е баба му, а той отговарял, че я бил пратил при свой братовчед. „Хич не му хванах вяра, защото тя ми беше казала, че няма друго роднини, освен него. За сина й – доктора от Варна, разбрахме, че се самоубил. Като я питахме нея от някаква болест ли, от какво си е отишъл, тя ни казваше само: „От пукове“. От ядове значи… И като стана така да я няма Еленка, викам: тоя може и да я е убил. Викам тука на мъжа ми: „Ако не е в сиропиталище бабата, да знаете - той я ошетал!“, разказва баба Недялка.

 За цялото село Емил и жена му били доста съмнителни, тъй като

 

никой от тях не работел, пък имали пари

 

Постоянно били в „къщата на ужасите”, сякаш излязла от психотрилър дори на външен вид. „Няма един прозорец, който да е открит – всички са замаскирани с одеяла, а от оградата в двора, защото пък има завеси“, обясняват местните. Наш репортер се увери на място, че действително къщата прилича по-скоро на някакво депо или бункер, отколкото на дом за живеене. Скорчев закупил къщата-близнак от двама братя. След като станал пазарлъкът, той, жена му и баба му се нанесли вътре. Проблемите с него започнали обаче буквално от първия ден. „Той все се ежеше – много мразел циганите. А в нашето село има едно циганско семейство, ама са много спокойни хора и никой нищо не му правеше. Още като видя обаче на центъра циганчето, започна да му крещи: „Ей, мангал, ша та пребия, ша та убия!“, разказва бай Васил. И добавя, че въпросното цигане в чудо се видяло как да се отърве от постоянните набези и заплахи на Емо Културиста. Накрая се оплакало на група роми от близкото село Енево, които причакали Скорчев и му теглили як пердах. „Пукнаха го от бой! Ама така хубаво го драха! После един друг циганин – як като бик, му вика: „Аз сега оставих тия пишлемета да те бият, ама, ако разбера, че някой в селото се оплаче от теб, мисли му! Аз ще се занимавам с теб, само една дума да чуя! Аз в затвори по Франция и Германия съм лежал, въобще не ми пука – ще ти откъсна главата! Влизам ти в къщата и те приключвам!“, разказва местен жител, който също е потърпевш от Емил. Той споделя, че, безпричинно, анаболният и агресивен варненец набил един шут на колата му, която стояла паркирана пред къщата на съседа му. „Изкриви й калника. Ей така – без нищо! Че не бях там аз - щеше да види той!“, гневи се човекът, който е авджия и разкрива, че малко оставало да грабне пушката, но жена му го спряла.

 

Безспирните конфликти, които „химикът“ създавал в селото, бързо разнесли славата му на злобен и заядлив мъж. Хората се отдръпнали и не общували с него, но за съседите били невъзможно да не чуват среднощните скандали, които вдигал на жена си Керанка. „Постоянно се караха и псуваха – той обижда, тя му връща: „Педе*аст!“. Ей такива простотии само!

 

А как я биеше – все едно черги тупа!

 

Биеше я жестоко!“, цъка с език бай Васил и се благодари на Бога, че Скорчев вече не е в селото. „Все ходеше наежен, и един такъв – целият татуиран. Целеше с камъни хората и само заплашваше. Ние няколко жалби сме пускали в полицията даже, ама нямаше ефект. Тя даже жена ми каза на полицаите: „Вземете някакви мерки, че нещо лошо ще стане накрая“. И то стана…“, обяснява още възрастният мъж. Неговото семейство било редовната мишена за гаври на Емил. 32-годишният варненец нямал абсолютно никакви скрупули. „Веднъж даже се изпика пред дъщеря ми! Да не ви говоря, че нейното момче – внук ми, какви неща му казвал!… На детето му беше неудобно да ми каже даже! Той сега е студент, не е дребничко момче, ама е един така, още малко нежен. И Емо му говорил глупости: „Ти момче ли си, момиче ли си? Я ела тука да правим… секс. Казал му: „Ела тука да те на*ба!”. Можете ли да си представите?!“, жалва се бай Васил. На няколко пъти Скорчев правил съвсем директни неприлични предложения и към възрастната му съпруга. „Прати, каза, Недялка при мен. Аз ще е разсипя…“, обяснява още Васил с явно неудобство в гласа.

 

Той споделя, че Емил и Кера, както я знаят в село, за последно били видени в събота, когато тръгнали с белия им бус за Варна. „Гледаха какви ли не животни тука – маймуни, папагали, даже питон имало. Натовариха няколко клетки и изчезнаха. На другия ден чух, че някой спира пред къщата им и помислих, че са те. Надникнах и видях, че са полицаи. Тогава разбрах, че нещо става… И като полицаят ни каза: „Той уби жена си“ - лошо ни стана! Аз направо изтръпнах!“, разказва още Васил.

 

Ужасът станал тотален, когато се разбрало, че, освен това зверство, Емил бил закопал и баба си. Разследващите първо попитали комшиите дали баба Еленка си е вкъщи, а те отговорили, че не са я мяркали от четири месеца. Скорчев вече бил признал, че е заровил трупа на възрастната жена в мазето, но заради неадекватното му поведение и предвид зловещата информация, на никого не му се вярвало, че това е така. Полицаите привикали гробокопач от съседното село Енево, който започнал да рови с лопата в избеното помещение. Минути по-късно от пръстта се подало полуразложеното тяло на възрастната жена. „Усетих я с лопатата! Беше нещо страшно! Голям ужас преживях!

 

Аз досега само съм заравял хора, не ми се е налагало да ги изравям…“

 

тюхка се човекът, на кого се паднала тежката задача да вади тялото на баба Еленка. По думите на гробокопача, когото в село всеки знае като Джони, Еленка била облечена в лилава жилетка и положена в чаршаф. Иначе културистът Емил, който се водел много религиозен, бил спазил ритуала и в гроба имало кръст, както и буркан с вино. „Видях, че докторът написа, че тялото е мумифицирано, полуразложено“, доверява още Джони. Той няма представа от какво е починала жената, както и дали е била убита. В селото обаче слуховете тръбят, че Еленка е била заклана. Източници на „ШОУ” сред разследващите обаче доверяват под секрет пред наш репортер, че възрастната жена не е била убита. Никой към момента обаче не дава логичен отговор на въпроса как е починала жената и ако си е отишла от този свят по естествен начин, защо е било нужно Емил да я заравя?

 

Съседите разкриват, че последно през април месец видели Скорчев да кара нанякъде баба си със своето „БМВ“, а също така на два пъти пред къщата имало линейки. „Не е изключено наистина да е починала от естествена смърт, а той да не я е обявил за мъртва, за да продължава да прибира пенсията й“, шушукат из Поручик Гешаново. Един от следователите, който бил в селото, споделил пред местните, че и смъртта на бащата на Емил – известния и почитан сред колегията уролог Петър Скорчев,

 

също била доста съмнителна

 

„Разбрахме, че той го бил намерил. И като звъннал на майка си да й каже, че баща му се е гръмнал с ловната си пушка, жената му казала: „Не, ти го уби!“, доверяват още източниците на „ШОУ“ в село Поручик Гешаново.

 

Една от хипотезите е, че след убийството на жена му Керанка и направените от самия Емил признания, че е закопал баба си, никак не е изключено да има и нови потресаващи разкрития. „Той сега иска всичко да си каже – не крие нищо. Явно е таял в себе си нещата, но има чувство за вина, от което иска да се отърси“, коментират запознати с разследването. Емил оживено се интересувал какво се пише за него по медиите и как журналистите го описват. Самият той изгражда и показва ясен образ за себе си, което личи от профила му във Фейсбук. Там културистът се подвизава като Кери Емо – неговото име и това на жена му. Вулгарните и цинични постове ясно говорят за извратената му психика, лабилността му и агресията му. „Фалшивите приятели са като к*рвите, трябва здраво да ги еб*ш в устата, да не я отварят зад гърба ти“; „Живея, за да преча на другите и с кеф да ритам „смелите“ мишки от пътя си“; „Да разбиеш враговете си, да ги видиш да бягат пред теб и да чуваш стоновете на жените им!“, пише той. Публикува и страховити снимки, на една от които се виждат хора, горящи в ада. На друга пише, че само Бог може да го съди. Сред последните му дейности е присъединяване към страниците „ВИС“, „Георги и Васил Илиеви“, „Анцузи, ланци и бухалки“. Всичко това рязко спира на 11 октомври 2013, когато Емил публикува снимка с думите: „Исус е моят духовен лечител“ и оттам нататък прелива в нещо като мания по Христос. Редица постове на снимки от Jesus Daily, със снимки на Божия син и послания от рода: „Когато животът ме повали, Господ ме изправя“, „Само вярата в Бог ме прави силен, за да се справя с трудностите и да победя“ и много други. Всички религиозни постове се редуват със споделени призиви за помощ на болни или пострадали деца и животни. Един от последните му постове обаче гласи: „Само този, който има дете, разбира, че има живот, който е по-скъп от неговия“...

 

В момента Емил Скорчев е затворен в следствения арест, като преди това е направил пълни самопризнания. Нещо, което е по-скоро формално, тъй като на ужасяващата касапница край Тополи станали свидетели минимум 15 души. Трагедията се случила, когато те се връщали от гроба на бащата на културиста и се скарали за пореден път. Керанка вече била вдигнала ръце от Емил, защото не издържала безспирните му изстъпления. Стигнало се дотам, че мислела за раздяла. Това била и причината Скорчев да вдигне жесток скандал на пътя. „Нещото, което не се знаеше досега, е, че

 

той първо е започнал да ръга себе си

 

Разказал е, че го направил, „защото не искал да изгуби жена си и не можел да живее без нея“, обясняват пред „ШОУ“ запознати. Емил първо посегнал към вените на китките си, но се разколебал и си нарязал предмишницата. Опитал да забие ножа и в корема си, но както самият той впоследствие казал „нещо не влизал“. Ужасената Керанка изскочила от колата и тръгнала да бяга, защото не издържала на покъртителната гледка. Тогава Емил я догонил, наръгал я четири пъти в сърдечната област, а накрая прерязал и сънната й артерия. После легнал над нея и започнал да реве като животно: „Обичам те! Обичам те!...“.

 

Видимо нестабилен, Емил Скорчев се появи в съда, където бе доведен под конвой. Прокуратурата поиска от съдия Светла Даскалова той да остане зад решетките, не просто защото е очевидно, че той е автор на престъплението и би могъл да се укрие, ами също така да нарани други хора, както и самият себе си. „Постоянно говори за самоубийства, все такива мисли са му в главата. Действително може и да посегне на живота си“, коментира пред наш репортер отлично запознат със случая. От съда Емил поиска само едно нещо – да отиде на гроба на жена си. Това обаче няма да се случи в скоро време, тъй като според магистратите мястото му е в следствения арест.

В последния път на Керанка я изпратиха майка й – 54-годишната Светла Стоянова, която допреди 2 години е директорка на бургаското ОДЗ „Звездица-Зорница” в Бургас, близки и приятели. Майката на Кери, която е смазана от мъка и не е на себе си, припаднала на няколко пъти, докато траурните агенти спускали ковчега с тялото на рожбата й в гроба.

Орлин ФИЛИПОВСКИ

dnesplus.bg