4 мандата за ГЕРБ, 2 за БСП и по 1 за ДПС, ПФ, РБ, ББЦ и Атака

Данните са на база 100% обработени протоколи

Четирима депутати от ГЕРБ изпраща в Парламента Стара Загора, като най-вероятно тук ще проработи синдромът "15-15", тъй като деветият в листата Димитър Желев е получил повече преференции от втория в листата - Пламен Йорданов. Така се очертава бъдещите старозагорски депутати от ГЕРБ в следващото Народно събрание да са: Димитър Желев, Нено Влайков, Кирил Добрев и Маноил Манев.
При БСП също е сработил феноменът "15-15", но не до степен да размести влизащите в парламента първи и втори от листата на социалистите - Драгомир Стойнев и Георги Гьоков.
Останалите 6 партии изпращат по един представител депутат, както следва: ДПС - Халил Летифов, Патриотичният фронт - Димитър Байрактаров, Реформаторите - Димитър Танев, ББЦ - Кънчо Филипов и Атака - Десислав Чуколов.
Парадокс в скандалната партия Атака е, че техният лидер Волен Сидеров може да се размине с депутатско място, тъй като и в двата района, където е издигнат за водач - 23 МИР София и Варна, не е получил достатъчно гласове. При разпределението на националноия вот обаче Сидеров може и да се промъкне в Парламента.
Днес се очаква ЦИК да обяви и преференциалния вот.