Софиянци гледат спектакли на "Метрополитън опера" на живо от Ню Йорк

Афиш

07-10-2014, 14:44

Снимка:

publicbroadcasting.net

Автор:

Наталия Даскалова

Всичко от Автора

Още по Темата:

130 години Метрополитън Опера

Метрополитън пусна 394 000 поизведения на изкуството за сваляне

Програмата се излъчва сателитно в над 2000 киносалона в 66 държави по света, включително и у нас

Представленията на един от най-известните оперни театри в света - "Метрополитън опера" в Ню Йорк, ще се прожектират на живо в киносалон в София с HD качество. Проектът има подкрепата на Столичната община и Британския съвет в България, информира „24 часа”.

Излъчването на новия сезон в България започва от събота, 11 октомври в един от столичните молове.

Програмата "На живо от Ню Йорк", която операта започва през 2006 г. и цели да разшири аудиторията на оперното изкуство и неговите почитатели, днес се излъчва сателитно в над 2000 киносалона в 66 държави по света.

Тази година "Метрополитън опера" предлага на публиката си 10 спектакъла, които ще се излъчват на живо в HD качество. Това са оперите "Макбет", "Сватбата на Фигаро", "Кармен", "Севилският бръснар", "Нюрнбергските майстори певци", "Веселата вдовица", "Хофманови разкази", "Йоланта/Замъкът на херцога Синята брада", "Жената от езерото" и "Селска чест/Палячо".

Представленията ще се излъчват симултанно в почти цял свят. Българската публика ще им се наслаждава със субтитри на български и английски език.

Пилотната прожекция е от 19:50 ч. в събота със спектакъла "Макбет" от Верди. Билетите вече се предлагат на касите на киното.