Комисията за незаконно имущество погна бивши общинари от Каварна за 5,4 милиона лева

Мисия Каварна

08-10-2014, 20:44

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отпратиха заловените край Каварна бежанци към Елхово

Деян Дечков и Юлиян Илиев са отстранени от постовете си за длъжностни престъпления

Инспекторите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесоха в Добричкия окръжен съд искове за отнемане на имоти за 5 432 316 лв. от двама бивши служители в Община Каварна. Искът за отнемане срещу бившия началник отдел Деян Дечков е за 741 491 лв., а от бившия главен архитект Юлиян Илиев се претендира собственост на стойност 4 690 825 лв. През септември 2011 година двамата са отстранени от постовете си заради разследване за длъжностни престъпления. Обезпеченото имущество на Деян Дечков и съпругата му е на стойност 338 657 лв. и включва имоти в Каварна и Добрич, автомобили и средства по банкови сметки. В иска за отнемане пред Добричкия окръжен съд на стойност 741 491 лв. се претендират и средствата от продажба на имоти.
С решение на Добричкия окръжен съд по искане на Комисията за незаконно имущество на семейството на арх. Юлиян Илиев е запорирано имущество на обща стойност 1 235 713 лв. Сумата, която се претендира в исковете за отнемане срещу арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им дъщери, е 4 690 825 лв.
По време на проверката инспекторите на комисията са установили, че арх. Илиев е във фиктивен развод със съпругата си и двамата продължават да живеят заедно. Данните показват още, че двамата притежават огромно количество земеделска земя в Добруджа. Арх. Юлиян Илиев е купил общо 311 дка, а Евгения Илиева – 517 дка.
Освен земеделските земи, от арх. Юлиян Илиев се претендира отнемане още на апартаменти, автомобил и суми по сметки. Искането срещу Евгения Илиева включва още апартаменти и дворни места в курортни зони в община Каварна, дружествени дялове и средства от продажбата им, съобщава topnovini.com.
Исковете срещу двете пълнолетни дъщери на семейството са за отнемане на имоти и дворни места на територията на община Каварна.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен