Петър Паунов: Проверка на вота от Турция ще отстрани злоупотребата с вот в Кюстендил

Днес в Кюстендил се организира протест под надслов "Да спрем подмяната"

Граждани на Дупница и Кюстендил протестираха пред ЦИК в София. Днес в Кюстендил се организира протест под надслов "Да спрем подмяната". Протестът е пред сградата на Областната управа. Кметът на града Петър Паунов припомни в интервю за предаването "Преди всички", че протестите са заради опит да бъде подменен вот:

62 хиляди души са гласували, многомандатен район от 4 мандата, ДПС – 8-ма политическа сила – и получават мандат, като четири политически партии не получават мандат. Те са с най-нисък резултат 860 гласа. Хората се чувстват излъгани. Ние осигурихме провеждането на честни и спокойни избори. В момента, в който се променят резултати, нямаше как да удържим напрежението. Не искаме да се занимаваме с протести, има национални приоритети, важни, които важат и за Кюстендил. За нас е важно всички тези закононарушения, които се извършват.

Според Паунов е необходимо да се провери вотът от Турция: Анализ на резултатите от Турция, премахване на всички злоупотреби и нарушения, което коригира резултата и променя резултата в избирателния район. От 9 общини, 800 гласа, 8-ми резултат, най-слаб в България, няма такава математика и няма такъв закон.