Младежи форум - Плевен с благотворителна акция "Храна за бедните"

Младежкият форум в Плевен организира поредица от благотворителни инициативи

Младежкият форум в Плевен организира поредица от благотворителни инициативи в подкрепа на бедни, уязвими хора, съобщи в пресклуба на БТА Митко Башинов - председател на младежката организация.

Той посочи, че досега са постигнали най-голямо участие с дарения в кампания "Българската коледа" като са събрали 1200 лева за деца със слухови и зрителни увреждания. Проследихме къде отиват парите и сме спокойни, че бяха използвани по предназначение, коментира Башинов. Нашата цел сега е да надхвърлим постигнатото, добави той. Зам.-председателят на организацията Иван Мандински уточни, че в в близко време ще имат регистрирана дарителска сметка, в която да се събират средствата. В момента имат 150 лева, но предстои от анонимни дарители да получат много повече.

В събота младите хора ще се закупят хранителни продукти, които ще занесат по домовете на шестима творци, предимно музиканти, които са изпаднали в безпаричие.

Доброволецът Пламен Иванов заяви, че като са убедени, че всеки се нуждае от подаване на ръка, когато е паднал, затова са се посветили на каузата. Събират средства за талантливи младежи в областта на изкуството, на спорта и в други сфери. Предстои да помогнат на национален победител по билярд, за да участва в международно състезание.

Доброволката Мария Великова каза, че в момента разработват проект, с който ще кандидатстват за финансиране по ЕП, за да постигнат повече в две посоки - подкрепа на уязвимите групи и чиста околна среда, предава БТА.