"Берое" и "Верея не се надиграха в градското дерби

Не паднаха и голове

„Берое“ завърши 0:0 срещу „Верея“ в контролна среща между двата тима играна на стадион „Трейс Арена“ в кв. Кольо Ганчев.

В срещата участие взеха футболисти с по-малко игрови минути в „А“ група досега, а трима юноши направиха дебют при мъжете. Емин Ахмед, роден 1996 г., Преслав Георгиев, роден 1998 г. и Руси Чернаков, роден 1999 г. записаха своите първи игрови минути в мъжкия отбор.
Няколко бяха головите положения, ни нито едно не бе реализирано в гол.
"От наша гледна точка това, което искахме се получи. Фактът, че на 4-5 човека им се схванаха краката е показателен. Ние точно това целяхме. Поне бегово постигнахме това, което искахме. И при положение, че сутринта направихме здрава тренировка. Това целяхме. Игрово не е нужно да коментираме. Хора, които дълго време не са играли участваха и само от полза могат да бъдат такива мачове за тях", каза след срещата наставникът на "Берое" Петър Хубчев. Той изрази задоволство от отношението и представянето на юношите. Хубчев даде и информация за контузените в отбора: Аясс е гипсиран и поне две-три седмици няма да може да тренира. Докато докторите не сложат шина, която е по-лека и му позволява да играе. За Георги Костадинов ще бъде малко рисковано и оптимистично ако кажем, че за „Черно море“ ще бъде готов. Надявам се след това да е готов. Проблемът при Атанас Зехиров е чисто мускулен и поне две седмици ще отнеме възстановяването му.
Следващият мач на „Берое“ е гостуването на „Черно море“ във Варна на 19 октомври, неделя от 16 часа.