Красен Кралев е новият председател на ССК "Черно море"

Спорт

10-10-2014, 20:22

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красен Кралев: Съдбата ми е свързана с Черно море и съм горд с това (видео)

Депутатът от ГЕРБ спечели с 32 гласа срещу Чавдар Трифонов, който събра едва 18 вота

Красен Кралев е новият председател на ССК "Черно море". Това стана ясно преди минути на общо отчетно-изборно събрание с клубовете. Депутатът на ГЕРБ спечели с 32 гласа срещу своя претендент Чавдар Трифонов, който събра едва 18 вота.

"Общото събрание протече нормално без пререкания. Двамата кандидати имаха различни платформи, които споделиха с клубовете и в крайна сметка с убедителен вот Кралев бе избран за нов председател на варненското спортно сдружение. Четири клуба гласуваха с "въздържал се", каза зам. председателят на ССК "Черно море" на Бончо Бонев пред varnautre.bg.

С кандидатурата си за председател на ССК Черно море Чавдар Трифонов направи опит да стартира предизборната си кампания за кмет на Варна. Той се впусна в надпреварата веднага след оставката на Кирил Йорданов, но така и не стигна до балотаж през юни миналата година. Очаква се Трифонов отново да атакува кметския пост през октомври 2015 г.

Кандидатурата на Красен Кралев за председател на варненското спортно сдружение пък бе представена през септември от зам.-председателя на сдружението Симеон Варчев, председателя на експертния съвет Емил Нейков и члена на УС Бончо Бонев.

"Миналата година получих покана да заема този пост, но решихме, във връзка със 100-годишнината на ССК "Черно море" е добре Симеон Варчев да запази поста си. Сега отново ми бе отправено предложение и приех. Имам голям опит в спортния мениджмънт, знам какви са проблемите на клубовете и смятам, че мога да помогна те да бъдат решени. Има доста сериозни казуси, свързани със залата, където са необходими намирането на средства за реконструкцията й. Не само на покрива, който тече. Има и други казуси, свързани с материалната база. Знаете, че в годините на икономическа криза пари се намират трудно, но смятам, че бих могъл да се справя и да поема тази отговорност. „Черно море“ ми е на сърцето. Свързан съм с този клуб от дете. Бил съм състезател, спомосъществувател, ръководител - съдбата ми е свързана с „Черно море“ и съм горд с това", казва Кралев.

Той споделя още, че инвестиции за който и да е клуб се търсят по два начина - от федерацията за съответните клубове и за сдружението - чрез договори за спонсорство и реклама, където Кралев има голям опит. "25 години работя в сферата на рекламата. Не е тайна, че години наред съм осигурявал спонсорски договори на националния отбор по футбол, включително и предпоследния - с "Капа". Екипировката им бе подсигурена от мой клиент, така че имам възможности, познати и контакти. Ще се запозная в детайли с нуждите, които има всеки клуб поотделно. Ще решаваме проблемите по важност", категоричен е Красен Кралев.

Настоящата ми позиция като народен представител в 43 Народно събрание ще ми помогне да се ангажирам още по-пълноценно и да използвам всички позволени от закона средства, за да помогна на спортните клубове, членуващи в сдружението“, заяви Красен Кралев.

На въпроса дали изборът му за народен представител го поставя в конфликт с евентуалното председателство на сдружението от спортни клубове, Кралев отговаря: „Практиката до момента показва, че председателството на сдружения с идеална цел не поставя народните представители в конфликт на интереси и не противоречи на правилниците на Народното събрание. В това отношение не би трябвало да имате притеснения. Напротив – това би било само плюс за клубовете в сдружението.“

Ангажираността и отдадеността на Красен Кралев към спорта датира от ранните му юношески години. През 1982-1989 година Красен Кралев е активен състезател на СК „Черно море - Варна“ на дълги бягания. Бил е национален шампион за юноши старша възраст на 5000 и 20 000 м. За 1986 година е притежател на националния рекорд на България за юноши на 20 000 м. През периода 1984-1989 е национален състезател. Спечелил е трето място с националния отбор по кънтри крос на Балканиада през 1986-1987 година.

Футболът е един от спортовете, с които Кралев е активно ангажиран и до днес. Той е президент на Футболен клуб „Черно Море”от 1998 до 2001 г. и от 2003 до 2007 г. Под неговото ръководство отборът постига шесто място във Висшата лига (А ПФГ) през 2004 и 2007 г., финал за купата на България през 2006 г. и участие в турнира УЕФА-Интертото.

От 2010 г. до сега Кралев е президент на Комисията по футзал към БФС, а още от 1994г. е президент на Клуб по футзал МАГ Варна. Шампион е на България за 2003 година. Участник е в груповата фаза на UEFA Futsal League 2004 година. През 2004-2005 година е президент на Клуб по Футзал Младост София - шампион за 2004 година.