Румен Йончев: ББЦ ще подкрепи кабинет на ГЕРБ, дори и да не участва в него

Предлагаме устойчиво управление с повече парламентарни групи

„Ние ще подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ, дори да не участваме в него, защото не искаме те да бъдат рекетирани”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Румен Йончев от „България без цензура”.

„Готови сме България да има кабинет, защото в последните два дни става пределно ясно, че някой се опитва да позлати пръстите си и да има коалиция на златния пръст отново. Не е тайна, че Реформаторите или поне част от тях се опитват това да направят”, каза още той.

„Ние сме плашило срещу всички, които се опитват да скроят правителство на златния пръст. Ние сме страшилището срещу всеки, който се опитва да прави рекетьорска политика и да постави ГЕРБ до стената”, подчерта Йончев. „Това, което искаме да предложим е управление, градящо се на повече партии и повече парламентарни групи, така че то да бъде доста по-устойчиво”, призна той.

Според Йончев работещият вариант е от три или четири парламентарни групи. „Ние можем да работим с всяка една от парламентарните сили, но сме единственият начин ДПС да не управляват”, заяви Йончев. „Нямаме проблеми с ВМРО, раздялата протече цивилизовано”, подчерта той.

Вариантът „нови избори” не ни плаши, но е страшен за България. Тези избори няма да произведат по-различен парламент, те ще произведат същия парламент.