Деца от 7 до 15 години се включиха в масов крос в Мъглиж

Бягането беше част от националната инициатива ”Да спортуваме заедно”

В Мъглиж ученици участваха в масов крос, част от националната инициатива ”Да спортуваме заедно”, организирана от мрежата от двайсет и осем областни информационни центрове в България.

Деца на възраст между 7 и 15 години от общините Казанлък, Мъглиж, Крън, Павел баня, Гурково и Николаево се включиха в състезанието. Кросът започна и свърши на централния площад пред общината в Мъглиж, а старта даде заместник-кметът Методи Марков.

По маршрута децата получаваха талони с информация за проекти, финансирани по оперативни програми, които са дали възможност за създаване на по-добра среда за живот. По-късно с тях те участваха в томбола, в която всеки получи награда - топка, федербал, кубче на Рубик. Двете големи награди бяха чифт ролери и колело.

Преди началото на кроса беше обявено, че в три селища от общината - град Мъглиж, селата Тулово и Ягода, с евросредства се строят спортни съоръжения.

Следващият масов крос, организиран от ОИЦ е съвместно с община Стара загора. Той тръгва утре, 18 октомври от площада пред общината в 11.00 часа, а заедно с участниците, матшрута ще пробяга и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.