Бойко Борисов: Продължаваме консултациите с РБ, БСП, ПФ и АБВ (обновена)

Първо ще говорим с реформаторите, те са нашите партньори

Решихме да проведем още едни консултации с четири партии през тази седмица. На първо място това са Реформаторите. Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус”. Борисов посочи, че продължават консултациите с Реформаторския блок, , БСП, Патриотичен фронт и АБВ.

По думите му изборите са краен вариант. „Политическите партии сме длъжни да намерим решение на проблемите и да излезем от кризата”, добави Борисов пред bTV.

Той каза, че ще включат експерти в консултациите. „След реформаторите са БСП, патриотите и АБВ. Това е предложение на преговорния екип”, съобщи той.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ще събере отново преговорния екип следващия понеделник в 11.00 часа.

„Мнозинството хора в България си мислят, че изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. За съжаление БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята”, заяви той.

„Гледаме отговорно. Не е честно през няколко месеца на Плевнелиев да му се вменява да прави служебно правителство и да носи отговорността на партиите и след това всеки да се упражнява чие е служебното правителство, затова партиите сме длъжни да излезем от кризата и да намерим решение”, каза още Борисов.

Миналата седмица преговорният екип на ГЕРБ проведе срещи за бъдещото управление на страната с всички партии в новия парламент. Общи позиции по голяма част от темите от ГЕРБ откриха с Патриотичния фронт и АБВ. Съвпадат позициите и с Реформаторския блок, но от ГЕРБ бяха притеснени, че нямат гаранции за стабилността на политическото обединение.