Борисов към Юнкер: Трябва да възстановим доверието в ЕС и десните демократични партии

Политиката водена от вас ще допринесе за развитието на ЕС, подчерта Борисов

Трябва да възстановим доверието в Европейския съюз и неговите десни демократични ценности и принципи, върху които той е базиран. Това заявява председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравителен адрес до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. По думите на Борисов, днес е голям ден за Европа и европейските граждани.

„Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя от името на ПП ГЕРБ и лично от мое име за положителния резултат след гласуването на Европейския парламент за новата Европейска комисия. Смятам, че това е начало, постигнато в един много труден момент за Европа. Трябва да възстановим доверието в Европейския съюз и неговите десни демократични ценности и принципи, върху които той е базиран. Аз съм убеден, че новата Комисия, начело с Вас като неин председател, е най-подходяща за решаването на сериозните предизвикателства, с които ще се сблъскваме. Уверен съм, че политиката, водена от Вас, ще допринесе за по-нататъшното развитие на Съюза“, посочва председателят на ГЕРБ.

Като лидер на най-голямата дясна партия в България, която е член на ЕНП, Бойко Борисов уверява Юнкер в готовността и желанието си да работи за задълбочаване на партньорството им в името на благото на всички европейски граждани.

„Пожелавам Ви много успех в бъдещите предизвикателства“, се казва още в поздравителния адрес от Бойко Борисов до Жан-Клод Юнкер.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"