Гледат мярката на Орхан, който предизвика мелето на Сточна гара в неделя

Крими

23-10-2014, 10:26

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Ромът от Аджисана махала подлуди полицията за няколко часа

Пловдивския окръжен съд гледа искането на Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” по отношение на Орхан Яшаров от Аджисан махала. Срещу него са повдигнати 3 обвинения по чл. 342 ал.3, чл.325 ал.2 и чл. 269 от НК.

Орхан Яшаров предизвика автомелето на бул. "Христо Ботев", в което се удариха патрулна полицейска кола и два леки автомобила. Гонката стана в неделя около 10,30 часа. Полицейският автомобил тръгнал подир "Мерцедес", които не е спрял на подаден сигнал. Последвало преследване на нарушителя по два от централните булеварди в града – "Шести септември" и "Източен". По време на гонитбата шофьорът няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението. При пореден такъв опит на булевард "Христо Ботев" единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на "Мерцедес"-а. Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво. Същевременно служебният "Опел" навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила. В мелето пострадаха и двама полицаи.

Орхан Яшаров предизвика автомелето на бул. "Христо Ботев", в което се удариха патрулна полицейска кола и два леки автомобила. Гонката стана в неделя около 10,30 часа. Полицейският автомобил тръгнал подир "Мерцедес", които не е спрял на подаден сигнал. Последвало преследване на нарушителя по два от централните булеварди в града – "Шести септември" и "Източен". По време на гонитбата шофьорът няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението. При пореден такъв опит на булевард "Христо Ботев" единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на "Мерцедес"-а. Преследваната кола се блъснала в паркиран автомобил и се врязала в дърво. Същевременно служебният "Опел" навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в два леки автомобила, при което пострадал униформеният служител на пасажерското място. - See more at: http://plovdiv.topnovini.bg/node/548788#sthash.ujqW6w8o.dpuf