Село се вдига на бунт заради опасен мост

Животът

29-10-2014, 10:33

Снимка:

panoramio.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

С гражданско неподчинение плашат в Момина клисура

Жители на Момина клисура плашат с бунт заради опасен мост, съобщава БиТиВи. Почти 9 години те живеят откъснати от света. След наводнението през 2005 г. хората напразно очакват да бъде поправен единственият мост, по който те преминават.

Десетки са семействата в Момина клисура, които нямат достъп до „Бърза помощ", до пожарната и аварийните екипи на енергото. По единствения мост над река Марица, по който се влиза в селото, автомобили не могат да минават. Той е опасно повреден от 9 години. Дървените му греди са прогнили, а носещите метални и бетонни конструкции са опасно подкопани и напукани. Това е и причината контейнерите с отпадъци да стоят неизхвърлени.

Хората са отчаяни и готови на крайни действия. Те заплашват с гражданско неподчинение, спиране на влакове и блокиране на пътища. Опасяват се, че ако дъждовете отнесат съоръжението, Дуневата махала ще остане без ток и вода, защото по моста минават жиците и водопроводът.

От Община Белово обещават, че проектът за ремонта на моста е одобрен и до седмица той трябва да започне. След като цяло лято общината чака становище от столичната „Басейнова дирекция", в началото на зимата чиновниците все пак се сещат за проблема. 
След обещанието на кмета, хората от Момина клисура се надяват поне за новогодишните празници да посрещнат роднините си.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"