Касим Дал: Кабинетът трябва да е или само ГЕРБ, или Борисов и Реформаторите

Ако няма общи позиции в блока, по-добре да се разделим, смята депутатът

Касим Дал обяви в ефира на Дарик, че Реформаторският блок не е взимал решение да се участва в коалиция само при условие, че в нея се включи официално и Патриотичният фронт.

Tой поясни, че в блока няма единно мнение за Патриотите, въпреки че вчера Радан Кънев и Меглена Кунева обявиха тъкмо тази позиция на реформаторите.

Все пак той беше категоричен, че не може да има тройна коалиция.

Според Дал, трябва да се сложи край на боричканията в Реформаторския блок, като призна, че представители на различни формации правят опити да водят паралелни разговори с ГЕРБ.

„Ако няма да се вземат единни решения в блока, по-добре е да се разделим", каза той.
„Не трябва да се страхуваме от нови избори, напротив. Не може тази агония да продължава. Час по-скоро ГЕРБ трябва да вземат инициативата. Мисля, че няма друг изход, освен да се направи правителство на малцинството - или само ГЕРБ, или ГЕРБ и Реформаторите. Друго решение няма, или се отива на избори", каза още Дал.

Касим Дал добави, че днес се събира Гражданският съвет към блока и най-вероятно тези дни ще се реши проблемът с ПФ.

Бившият член на ДПС и депутат в няколко поредни парламента коментира и проблема с вземането на решенията в РБ: „За съжаление, тези проблеми трябваше да ги решим още след евроизборите. Оставихме ги във времето и сега виждаме, че сме сбъркали. Има апетити към власт, първо нас си трябва да променяме. Коалиция с Патриотите няма да има според мен".