Добруджанец дари 10 хил. датски крони за изграждане паметника на ген. Иван Колев

Приети са 5 нови заявления за членство в сдружението

На поредното заседание на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година” стана ясно, че този месец в сметката на сдружението са постъпили 10 000 крони от добруджанец живеещ в Дания. Левовата равностойност на датските крони е 2541 лева. Дарителят е Захари Иванов Златев.

Общата сума в сметката на сдружението в момента е 22 742 лв.

На заседанието ръководено от неговия председател проф. Георги Марков бяха представени новите трима члена на Управителния съвет – бизнесмена Йордан Апостолов, директорът на РИМ Добрич Костадин Костадинов и журналиста Ангел Радилов.

Предложението на Георги Чунчуков  за сформиране на експертна група, която да анализира детайлите по т. 2, 4 и 5 от прогнозните стойности за изграждане на паметника, с цел намаляване на размера им не бе прието.

Членовете на Управителния съвет приеха 5 нови заявления за членство в сдружението.

Веселин Бончев предложи да бъде изработен отделен сайт на сдружението, да бъдат направени срещи с цел набиране на средства с областния управител, общинските съветници, Ротари клуб, Лайънс клуб, Майчина грижа, да се организират  благотворителни концерти с добрички певци  и други. 

.