Патриотичният фронт категорично отказва участие в управлението

Политика

02-11-2014, 15:20

Снимка:

БТВ

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Реформаторите искат трипартийно управление с ГЕРБ и Патриотичен фронт

От партията изпратиха официално съобщение до медиите

От Патриотичния фронт отговориха на нападките в медиите, че партията атакува конкретни лица от ГЕРБ и Реформаторския блок, за да си гарантира участие в евентуално управление. Ето пълния текст на писмото, изпратено от пресцентъра на партията до редакционната поща.

По повод разпространените в медиите лъжи, в които се цитира информация, получена от "отговорни фактори от ГЕРБ", Патриотичният фронт заявява следното:

1. Патриотичният фронт е единствената национално отговорна и абсолютно последователна политическа сила, която нито за момент не промени позицията си, че за стабилно управление на България е необходимо да бъде съставена програма за спасението на България 2014-2018 година, която да бъде съгласувана с възможно най-широк кръг парламентарно представени сили, като едва след това да пристъпи към съставяне на правителство.

2. От 5 октомври до днес Патриотичният фронт категорично заявява, че не желае да участва със свои представители в евентуално бъдещо правителство. Това бе заявявано на всички етапи в хода на преговорите с ПП ГЕРБ - на 16, 23, 30.10, както и на лидерската среща на 27.10.2014 година.

3. Никога не е било поставяно условие за неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата партия НПСД.

4. Патриотичният фронт никога не е настоявал за задължително изучаване на предмет "Християнство" в средния курс, тъй като това противоречи на програмата на коалицията.

5. Искането за сваляне на новините на турски език по Канал едно на БНТ е последователно отстоявано, като още през 2010 година връчихме на тогавашния премиер Б.Борисов подписка от над 50 000 граждани в подкрепа на това искане.

В заключение, публикуваното в медиите прилича по-скоро на недодялано активно мероприятие, целящо да прехвърли отговорността за съставяне на правителство от ГЕРБ на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

Т.н. "отговорни фактори от ГЕРБ " проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и националнотговорни действия от всички политически сили.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия