Студенти от Китай, Зимбабве и Испания на посещение в гимназията по туризъм

Те учат британски програми във ВУМК

Студенти от Висше училище Международен колеж посетиха ПГ по туризъм "П.К.Яворов" по покана на ученици от гимназията, съобщават от учебното заведение.

Студенти от Китай, Зимбабве и Испания, които са записани в британските програми на ВУМК в партньорство с Университета Кардиф Метрополитън, представиха елементи от културата си пред възпитаниците на гимназията.

Целта на посещението бе учениците да научат интересни факти около традициите, обичаите, облеклото, празниците и най-вече традиционните ястия характерни за страните, от които идват студентите. Интересът към традиционната кухня на посетителите бе породен от това, че учениците се обучават да станат готвачи в бъдеще.

Учениците бяха любопитни да разберат защо студентите са избрали да учат в Добрич и какви са впечатленията им от България. Интерес бе проявен и към звученето и изписването на китайския език, в следствие на което младежите научиха няколко основни фрази от считания за един от най- трудните езици в  света.

Студентката от Китай получи специална покана да се включи в часовете по практика на учениците, за да покаже как се приготвят традиционните китайски кнедли.