Военните от Белене изпълниха мисията си в Горни Лом за 39 дни

Беленските военни прочистиха в размер на 2180 дка и откриха 10 бр. противопехотни мини М16А2

На 7 ноември, в 1400 часа, приключиха действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур” с. Горни Лом, общ. Чупрене.

В продължение на 39 дни, при сложни метеорологични условия и силно пресечен терен, военнослужещите изпълняваха задачи по разузнаване и прочистване на прилежащата територия от външната страна на завода от невзривени боеприпаси и взривни остатъци и оказваха съдействие на органите на прокуратурата и следствието.

В хода на дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завода бе прочистена площ в размер на 2180 дка и бяха открити 10 бр. противопехотни мини М16А2, които бяха сдадени на представител на фирма “Видекс” с приемо- предавателен протокол.

С участието си в ликвидиране на последствията от инцидента в завод „Миджур” военнослужещите от 55-ти инженерен полк още веднъж показаха високи умения, готовност и отлична подготовка при изпълнение на отговорните задачи, свързани с третата мисия на Българската армия – „Принос към националната сигурност в мирно време”, отбелязват от сайта на "Сухопътни войски".