БК "Берое" се върна на победния път с 88:77 срещу "Спартак" Плевен

Спорт

08-11-2014, 21:30

Снимка:

beroebasket.com

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БК Берое стартира сезона с категорична победа срещу Черно море порт Варна

Президентът на федерацията Георги Глушков похвали кмета на Стара Загора за новото осветление на общинската зала

Баскетболният тим на "Берое" постигна третата си победа през сезона, след като се наложи с 88:77 над отбора на "Спартак" Плевен в домакинския си мач от V-ия кръг в шампионата на НБЛ.

С днешния успех старозагорци прекъснаха серията си от две поредни загуби и вече са с актив от 3 победи и 2 поражения, заемайки третата позиция в класирането. За плевенчани пък това бе четвърта загуба, която ги остави в дъното на таблицата.

На полувремето резултатът бе 46:37. В началото на последната четвърт състава на „Спартак” успя да намали разликата до 4 точки, но във финалните минути старозагорци надделяха. Диуейн Джаксън бе най-резултатен за победителите и отбеляза 30 точки. За гостите Симеон Ценов реализира 17, а 16 добави Васил Александров.

В следващия кръг съставът на "Берое" гостува в Правец на "Лукойл Академик". Двубоят е на 15 ноември (събота) от 18:00 часа.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков даде своя коментар относно ремонтирането на осветлението в общинската зала "Стара Загора".

От няколко години насам слабото осветление в залата пречеше за нормалното провеждане на различните спортни мероприятия, които се състоят там, включително и баскетболните срещи на "Берое".

От федерацията дори заплашиха, че зелено-белите ще трябва да играят своите домакинства извън Стара Загора. Благодарение обаче на бързата реакция на кмета на града Живко Тодоров този проблем бе отстранен и днес беройци приеха тима на "Спартак" Плевен у дома.

„Кметът Живко Тодоров за пореден път показа, че е изключително сериозен човек, който държи на думата си. Благодарение на него, отборът на "Берое" е това, което е. Без кметове като него спортът в България просто няма да го има. Неслучайно в Стара Загора има такъв отбор, с амбициозен треньор като Любомир Минчев.“, коментира Глушков.