Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова подкрепи „Градове за теб, градове за Европа“

Проектът обединява осем европейски града, сред които Стара Загора

Целта е повишаване на политическата активност на гражданите на ЕС.
От септември 2012 насам, тази инициатива предоставя платформа за различни дейности, осъществяващи връзката между европейците и техните политически представители.
На 5 ноември в Страсбург участниците и организаторите на проекта представиха резултатите от своята работа в последните 27 месеца. В своето обръщение към тях, българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП подчерта, че подобни инициативи „имат реално въздействие върху начина, по който осмисляме и правим политика, защото предизвикват активен обществен дебат и ясно показват как всяко важно решение може да дойде от гражданите.“ Този процес е насърчаван и осъществяван чрез интернет комуникациите, които според г-жа Паунова засилват демократичното участие и доближават Европа до нейните граждани.
Като пример за това тя посочи използването на социалните мрежи от влиятелни публични фигури, което позволява на всеки да следи тяхната дейност и лесно да стане част от дискусии с реално влияние върху вземането на политически решения. „Демокрация чрез комуникация, чрез иновации и технологии, чрез дебати и ангажираност - това е не само възможност, а реалност. Това се случва днес“, заяви българският евродепутат. Според г-жа Паунова, младите хора играят ключова роля за тези развития, понеже те са активни в комуникационните платформи и с това се ангажират в публичния дебат по важни за тях теми.
Младежите са едни от основните участници в проекта „Градове за теб, градове за Европа“. Инициативата включва осем европейски града, един от които е българският град Стара Загора. Ева Паунова е активна в района на Стара Загора, където откри и своя първи информационен център в България. С подкрепата си за тази европейска инициатива, тя цели да насърчи активността на нашите селища и региони, както и обмена на идеи и практики с партньори в различните членки на Съюза.