Депутатът проф. Пенчо Пенчев уважи храмовия празник в село Вардим

Нов телевизор получиха като подарък членовете на местния пенсионерски клуб

Народният представител от ГЕРБ проф. Пенчо Пенчев откликна на специалната покана, която кметът и жителите на Вардим отправиха към него и в събота гостува в селото по повод храмовия празник. Пенчев е добре познат на хората във Вардим, тъй като по време на мандата си като областен управител, често е посещавал населеното място, във връзка с различни проблеми, включително заради нашествието на комари. Именно професорът е този, който в качеството си на областен управител задейства проекта за укрепване бреговете на Дунав, за да бъде спряно честото наводняване на дворове при крайречните къщи. Изпълнението на този проект сега е в ръцете на общинската администрация в Свищов.

При посещението си в селото проф. Пенчо Пенчев бе придружаван от д-р Кристиян Кирилов и колегите му в общинското ръководство на ГЕРБ в Свищов. Заедно с местните хора и кмета Сенка Добрева, те присъстваха на тържествената литургия в църквата „Свети Архангел Михаил“. След службата, от кметството бяха приготвили рибен курбан за здраве, раздаден на стеклите се за празника жители и гости.

Специална изненада се оказа подарък, който от ГЕРБ – Свищов направиха за местния пенсионерски клуб „Еделвайс“. Нов телевизор имат вече членовете на клуба, които посрещнаха жеста с нескрита радост. „Винаги сме се възхищавали на хората, членуващи в „Еделвайс“ – те са много задружни и радушни“, обясни жеста общинският лидер на ГЕРБ д-р Кристиян Кирилов.