Кмет и депутати се обединиха около приоритетите за Стара Загора

Очаквано на срещата не присъстваха Делян Пеевски и Десислав Чуколов

Многофункционална зала в новия парк, разширяване на пътната връзка между Стара Загора и АМ "Тракия", строежът на тунел под Шипка и реализирането на проекта за Летище в Стара Загора са сред приоритетите, за които кметът Живко Тодоров подчерта, че има нужда от подкрепата на избраните в старозагорски район депутати.

Тодоров проведе първа работна среща с народните представители от 27-ми старозагорски избирателен район - Пламен Йорданов, д-р Кирил Добрев, Димитър Желев, Нено Влайков - от Герб, Георги Гьоков от БСП, Димитър Танев от РБ и Кънчо Филипов от ББЦ. Присъстваха още областният управител Димитринка Петрунова, председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов, членове на Председателския съвет към ОбС, зам.-кметовете Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, медии и др.
„Имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим започнатото и в парка да построим многофункционална зала, която да бъде с капацитет между 3000 и 4000 души. Стара Загора има нужда от нея”, категоричен бе Живко Тодоров и очерта важните инфраструктурни проекти, за които очаква подкрепа. Това са разширяването на пътната връзка между Стара Загора и АМ „Тракия”, строежът на тунел под Шипка, реализирането на проекта за Летище – Стара Загора и превръщането му в карго терминал, „защото там където има добри пътища и движение, има икономика, работа и живот”.
„Гражданите на Стара Загора и региона трябва да виждат ефекта от общата ни работа и да са убедени, че са представени по най-добрия начин в Народното събрание и местната власт”, подчерта Тодоров. ”Само с общи усилия, приоритети и действия ще направим така, че Стара Загора и регионът да се развиват с бързи темпове”, допълни той.
„Предизборната кампания свърши и ще бъде правилно и мъдро да се обединим и да сме в помощ на кмета. След тази среща нека си пожелаем да образуваме една много стабилна група в НС – тази на старозагорските народни представители”, призова депутатът Пламен Йорданов от ГЕРБ.
”Развитието на региона няма цвят и призовавам тези срещи да станат регулярни, подчерта Кънчо Филипов от ББЦ.
”Стара Загора е кауза и съм убеден, че всички мислим за нея”, каза народният представител от БСП Георги Гьоков, който насочи вниманието на всички към тежкото състояние на старозагорската многопрофилна болница.
Според Живко Тодоров е неизбежно преструктурирането на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович - Университетска”. „Това е трудно решение, но в случая трябва да се подходи без политика, а с мениджърски подход”.
На срещата бяха очертани и важните законодателни решения, с които може да се помогне реално на местната власт - възстановяване на програмите за трудова заетост; възможността кметовете да налагат санкции при установяване на нарушения чрез видеоконтрол; механизъм за допълнителна субсидия на общини с много села; връщане на статута на НАП в Стара Загора като териториална дирекция и др.
На инициираната среща между местната власт и народните представители на Стара Загора отсъстваха депутатите от ДПС Делян Пеевски и Атака Десислав Чуколов.