Пресни плодове и зеленчуци за 14 500 деца и ученици от областта осигурява програма

Мисия

11-11-2014, 15:52

Снимка:

nhs.uk

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приемат документи за "Училищен плод"

Първи учебен ден в Стара Загора

"Училищен плод" ще се изпълнява в училища и детски градини до края на учебната година

Над 14 500 деца от област Стара Загора ще получават пресни плодове и зеленчуци по схемата „Училищен плод” през учебната 2014/2015 г. Одобрени са 62 учебни заведения, детски градини, както и юридически лица, доставчици на услугата.

За настоящата кампания ще бъдат осигурени плодове за над 390 хиляди лева, съобщи Мехмед Зейнел - директор на Областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие".

Кандидатите по схемата „Училищен плод” се увеличават и особено юридическите лица, каза още Мехмед Зейнел.

Засиленият интерес към схемата се дължи на успешното й прилагане през последните четири години и на благоприятните промени в националното законодателство. С наредбата за прилагането на „Училищен плод” от 2013 г. бе намалена административната тежест при кандидатстването и в обхвата на схемата бяха включени и децата от първа и втора група в детските градини, допълни той.

В община Стара Загора има три одобрени градини по схемата. Това са ЦДГ „Славейче”, ЦДГ „Патиланско царство” и ЦДГ „Зорница”.
Доставките по схемата „Училищен плод” започнаха от понеделник, 3 ноември , 2014 г.и ще продължат до 31 май 2015 г. Качеството и грамажът на доставяните продукти ще се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните.