31 месеца затвор за кражба на сак с пари в Бургас

Присъда на Чавдаров ще бъде изпълнявана при първоначален строг режим, реши Окръжен съд

31 месеца ефестивна присъда при първоначален строг режим ще трябва да излежи мъж, който в края на август, в съучастие и задигнал чанта с пари. 

Наказанието на Райчо Чавдаров беше обявено след като Окръжен съд – Бургас одобри сключеното между Окръжна прокуратура – Бургас и него споразумение за решаване на наказателното му дело.
Срещу Чавдаров и Васви Васви са отнели мъжка спортна чанта, с мобилен телефон и портфейл, който съдържал 2 500 лв. и 1800 EUR. Общата стойност на отнетото е 6 825,09 лв. Деянието е извършено като са употребили сила – издърпване на чантата и нанасяне на удари с ръце и крака по цялото тяло на пострадалия. За Чавдаров деянието се явява осъществено в условията на опасен рецидив. В предходно съдебно заседание той поиска възможност да възстанови причинените с грабежа щети и делото срещу него да приключи със споразумение.
Днес Окръжен съд – Бургас установи, че по делото са представени доказателства, че Чавдаров сам е възстановил цялата сума на причинената на пострадалия щета. Подсъдимият заяви, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред и разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда. Съдебният състав констатира, че предложеното от Окръжна прокуратура – Бургас споразумение отговаря на закона и морала, и го одобри. Съдебният акт не подлежи на обжалване.
Васви Васви не се явя пред Окръжен съд – Бургас. Той е обявен за общодържавно издирване и към момента не е установен от органите на реда. Наказателното дело срещу него ще продължи след като бъде разпределено на друг съдия – докладчик.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен