Живко Тодоров бе провъзгласен за спортния кмет на България

Стара Загора бе отличена чрез градоначалника си заради развитието на спорта в много направления

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров получи отличието "Кмет на годината" в категория "Поддържане и развитие на спорта". Много съм щастлив, че спечелихме точно тази награда, защото спортът е изключително важен за община Стара Загора, каза след церемонията по награждаването Тодоров.

„В общината има много спортни клубове, които работят много добре, има много шампиони, не само в национален, но и в европейски и международен план”, съобщи пред журналисти кметът.

„Берое е емблема на Стара Загора и както се казва: „Няма мое, няма твое, всичко е Берое!“, заяви Тодоров. Той подчерта, че отборът се представя много добре в първенството през тази година.

В елитната лига има отбор по баскетбол при мъжете, който е много силен и общината му помага, припомни още кметът.

Той допълни, че Стара Загора е избрана и за европейско първенство по лека атлетика за юноши, което ще бъде проведено в града и това ще бъде още едно позитивно мероприятие.

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов е "Кмет на годината 2014". Второто издание на конкурса, в който кметове гласуват за кметове е организирано от сайта Kmetа.bg.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен