Туристи от цял свят са посетили "Двореца" в Балчик през тази година

Сред новите атракции догодина ще бъде галерията "Тунела"

Около 150 000 туристи от цял свят са посетили "Двореца" в Балчик от началото на годината до края на октомври, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.
Най-многобройни сред туристите са руснаците, българите, румънците, гости от Германия, Великобритания, Полша и други европейски страни, каза директорът на културния център, цитирана от БТА.
Комплексът е сред стоте национални туристически обекта и през този сезон е привлякъл ценители на културните и историческите забележителности и от Китай, Япония, Канада.
"Двореца" ще разполага през новия туристически сезон с информационен център, в който всеки посетител ще може да научи повече не само за бившата резиденция на румънската кралица Мария, но и за обектите на културно-историческото наследство по Северното Черноморие, съобщиха от културния институт.
Сред новите атракции догодина ще бъде и галерията "Тунела", в която ще бъдат представяни музейни експозиции и изложби на пластичните изкуства.
Информационният център и галерията, които се изграждат с ресурс от 77 000 евро по съвместен проект с румънската община Текиргьол, трябва да бъдат оборудвани още преди края на 2014 г., добави Михайлова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"