Фондът за гарантиране на влоговете обяви в кои влогове на КТБ парите са защитени

Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) обяви кои депозитни продукти на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) дават правото на вложителите да получат изплащане на гарантираните си суми, съобщиха от Фонда, цитирани от БТА.

Това са: Преференциален безсрочен депозит; Безсрочен депозит "Плюс"; Срочен депозит "4х4"; Безсрочен депозит "Евролев"; Стандартен срочен депозит и Преференциален депозит с издаване на депозитен сертификат (поименен). Парите в тях са гарантирани от ФГВБ и не попадат в обхвата на изключенията от гаранцията, се подчертава в съобщението.

Независимо от преустановяването на предлагането на тези продукти, средствата по тях продължават да са защитени от ФГВБ, така както са защитени и средствата по другите официално обявени продукти на банката, тъй като договорите са сключени при стандартните и официално обявени лихвени условия.

От Фонда поясняват, че изключването от гаранция съгласно чл.5, ал.1 от Закона за гарантиране на влоговете в банките се отнася за влоговете с привилегировани лихвени условия, т.е. влогове с индивидуално договорени по-добри лихвени условия от тези, които банката публично предоставя на вложителите си и прилага по отношение на тях.

Повече информация вложителите в КТБ могат да получат на тел: 0700 144 03 и на уебсайта на ФГВБ: www.dif.bg.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен