Димитър Танев: Ясно сформираното парламентарно мнозинство е гаранцията за реформи

По предложение на депутата от старозагорски МИР в управленската програма са заложени три текста

Димитър Танев е предложил усъвършенстване на системата за атестация на държавните служители и конкурсно начало при постъпване на работа в администрацията.

Второто предложение на народния представител касае образованието - а именно, увеличаване на средствата за образование с процент от БВП. Третото предложение е промяна на модела на финансиране като поетапно се увеличават средствата за качеството на образованието, които да достигнат до 50% от общата субсидия. Това са ясни знаци за това какво имаме намерение да правим в тези сфери, каза за Starazagora.utre.bg Димитър Танев.
По думите му, един от най-големите инфраструктурни проекти, поименно заложени в управленската програма на ГЕРБ и Реформаторския блок, е изграждането на тунел под Шипка.
Според Танев, коалиционното споразумение означава ясно сформирано парламентарно мнозинство. А това е гаранцията, че реформите и това, което сме обещали, ще се случи.
Помолен да коментира оспорването на поста на Божидар Лукарски като министър на икономиката, Димитър Танев категорично определи Лукарски като безспорен професионалист и лидер с ясна политическа отговорност. По отношение на факта, че Лукарски не е икономист, Танев припомни какво се случи по времето на Жан Виденов, когато министър на икономиката е бил професор по икономика, а именно Румен Гечев.