Народното събрание ще е домакин на кръгла маса на тема „Обединени срещу диабета”

Форумът е под патронажа на 43-ото Народно събрание и се провежда по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември

Народното събрание ще е домакин на кръгла маса на тема „Обединени срещу диабета”, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Дискусията ще се проведе от 11.00 часа, в конферетната зала в източното крило на сградата на Народното събрание на пл. „Кн Александър І”.

Форумът е под патронажа на 43-ото Народно събрание и се провежда по повод Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. Дебатът е по инициатива на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет.

На дискусията националният консултант по ендокринология и изпълнителен директор на УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев” проф. д-р Сабина Захариева ще представи и анализира резултатите от Европейския индекс за качество на лечение на диабета.

Доц. д-р Димитър Чаръкчиев от Клиничния център по ендокринология и геронтология на УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев” ще говори за диабетния регистър и ще запознае участниците с данните за броя на диабетиците и най-често срещаните усложнения. Председателят на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет Елисавета Котова ще информира за провеждането на Националната кампания „Не сме различни! Да говорим за диабет!”, както и за резултатите от проведените анкети по темата за диабета сред деца в повече от 20 училища в страната.