Старозагорци дават препоръки какво трябва да се промени в управлението на страната

Изводите, предложенията и препоръките, които участниците в панелите ще направят, ще бъдат представени на новите управляващи

От 12.30 до 17.30 ч. в Хотел „Верея” в гр. Стара Загора Сдружение „Болкан Асист” организира Регионален граждански панел (обществена дискусия за допитване до гражданите) на тема „Какво трябва да се промени в управлението на страната?”

Целта на гражданския панел е да даде възможност на граждани и неправителствени организации да споделят своите мнения и предложения за необходимостта от промени в управлението на страната.

С помощта на експерти ще бъдат обсъждани въпроси, които бяха обект на национално социологическо проучване, проведено в периода април - юни 2014 г. с помощта на Асоциацията за социални изследвания и приложни изследователски практики.

Изводите, предложенията и препоръките, които участниците в панелите ще направят, ще бъдат представени на новите управляващи (парламент и правителство), на медиите и на всички, които се интересуват, както и ще послужат за иницииране на законодателни промени.

Регионални граждански панели ще бъдат проведени в шестте района на страната (в градовете Стара Загора, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Ловеч и София) в периода 14.11 - 12.12.2014 г. Резултатите от тези панели ще бъдат представени и обобщени на Национален граждански панел, който ще се проведе в началото на 2015 година и формулира предложения и препоръки към управляващите.