Йорданка Фандъкова: Детските градини в София са модел за качество на предучилищното образование

В ж.к. „Люлин“ откриха обновена детска градина „Българче“

Детските градини в София са абсолютен модел за качество на предучилищното образование. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на откриването на ремонтираната 32-ра детска градина „Българче” в ж.к. „Люлин”, предаде „Фокус”.

„В детските градини има качествено образование, добри условия и добри учители”, обясни Фандъкова. Тя  допълни, че в детските градини се залага на спорт и изкуство, което е важно за качеството на образованието. За ремонт на 32 –а детска градина „Българче” са вложени един милион и двеста хиляди лева. „От 2006 година, когато започнахме строежа на детски градини в София, всички, които вече съществуваха бяха в много лошо състояние. За това освен строеж на нови детски градини предприехме мерки и за обновление на старите”, посочи Фандъкова.

Тя добави, че детската градина „Българче” в ж.к. „Люлин” е втората, която е изцяло обновена след детско учебно заведение в ж.к. Младост. Кметът на Столична община изтъкна, че от 2006 година са построени 6 детски градини в ж. к. „Люлин” като се предвижда строежът на още. „За следващата година е предвиден ремонт на още една детска градина, тъй като ж. к. „Люлин” е най-големият район в София”, посочи още Фандъкова.