Изнесените дирекции на Министерството на туризма ще останат в Пловдив

Животът

15-11-2014, 10:00

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Утвърждават Пловдив и региона като туристически център на България

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи първото си работно посещение в Пловдив. Тя се срещна с областния управител Розалин Петков и кмета Иван Тотев, с които обсъди визията си за развитието на туристическия сектор, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Министър Ангелкова представи пред двамата ръководители основните си идеи за Устройствен правилник и структурата на министерството и подчерта, че екипът й ще работи в тясно сътрудничество с местната власт за прогреса на Пловдив и региона като туристически център на България. Тези виждания ще бъдат представени в следващите дни и пред туристическия бранш.
Ангелкова увери Петков и Тотев, че служителите от двете туристически дирекции, изнесени в Пловдив от септември 2012 г., имат сериозно място в структурата на министерството. Министърът подчерта, че се обмисля оптималният вариант как те да се интегрират по най-добрия начин в нея, защото трябва да се запази всичко добро, което е постигнато и работи. 
По-късно Николина Ангелкова обсъди перспективите пред сектора и със служителите в двете туристически дирекции, в които работят общо 33-ма души. Основните направления в дейността на дирекция „Туристическа политика“ са свързани с реализацията на проекти и програми в туризма, развитието на туристическите продукти и регулирането на туристическата дейност. 

Дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ осъществява промотирането на България като целогодишна туристическа дестинация.