Първият ни олимпийски шампион по бокс: Няма да е изненада, ако Кобрата нокаутира Кличко

Спорт

15-11-2014, 15:21

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес светът е бокс!

Пулев има много корав удар и ако го нацели, може да го разклати, смята Георги Костадинов

Burgasutre.bg потърси първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов за коментар преди мегасблъсъка на професионалния ринг тази вечер между Владимир Кличко и Кубрат Пулев.

Ето какво сподели 63-годишнит бургазлия, който триумфира на ринга в Мюнхен през 1972-ра в категория до 51 килограма:

"Повечето специалисти сочат Кличко за фаворит. Аз съм на друго мнение. Мисля, че в такъв двубой аутсайдери няма. Двамата са равностойни, като всеки от тях си има своите козове. Въпросът е кой ще ги използва в максимална степен? Нима аз бях фаворит за титлата на олимпиадата в Мюнхен? Там се ежеха разни кубинци, руснаци, а то какво стана, взех, че набих всичките. Много е важна и психиката. Смея да твърдя, че Кобрата е железен в това отношение. Има и голяма доза самочувствие, след като заявява, че е най-добрия боксьор в света. Остава да го докаже довечера. Като всеки българин ще му стискам палци пред телевизора“, заяви Георги Костадинов.

На въпрос според него каква тактика трябва да избере Кубрат Пулев олимпийският шампион отговори така: "Кобрата е много силен в играта с крака. Трябва да се опита да измори Кличко, който не е в първа младост за боксьор. Нашето момче трябва да дразни съперника си, за да се открие. Кубрат има много корав удар, с който може да го разклати. За мен няма да е изненада, ако Кобрата го нокаутира. Може, и дано се случи“, завърши първият олимпийски шампион по бокс на България от Мюнхен 1972 година.