Не е известен причинителят на многото катастрофи на пътя Ягода - Стара Загора

Крими

17-11-2014, 10:02

Снимка:

БТА

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разлята нафта по пътя Стара Загора - Казанлък подхлъзна 10 коли

Гориво, разлято на платното, вкара десетина коли в канавката, късмет е че няма пострадали

Все още е неустановен водачът, чието МПС е разляло нафтата по цялото пътно платно от Ягода до Стара Загора на 14 ноември сутринта и станало причина за десетина катастрофи, съобщават от ОДМВР пред вестник ''Сторозагорски новини''.

По данни на Областно пътно управление, следите на МПС-то се губели в кв. "Кольо Ганчев". Предполага се, че цистерната или е останало в квартала, или е продължила в посока Димитровград. Старозагорската полиция е подала сигнала в ОДМВР - Хасково, но до вчера следобед от там не е получена информация за идентифициране на подобно МПС.

Инцидентът възникна на пътя край село Ягода в посока Стара Загора в петък сутринта. Сигналът е бил подаден в 8.30 ч на тел. 112. Около 10 са колите, пострадали заради разлятата нафта. Почти всички инциденти са станали на завои.
На мокрия участък водачите почти не са разбирали какво се случва, просто докато са шофирали, колите им изведнъж са се завъртали и ставали неуправляеми, след което се удряли в пътната мантинела. Най-сериозно са пoстрадали БМВ и "Мазда", които са излетели вдясно от пътното платно в рамките на няколко минути. При всички инциденти има нанесени материални щети, но за щастие пострадали хора няма.

Веднага след подаването на сигнала, на място са били изпратени освен служители на "Пътна полиция" и на Областно пътно управление, които до обяд са опесъчавали пътното платно. Директорът на Областно пътно управление Мехмед Осман уточниява пред изданието, че по пътното платно е имало и разлято масло и че вероятно изтеклата течност е бракувана нафта.