Кубрат Пулев търси реванш срещу Кличко в новата спортна зала на Пловдив

Мисия Пловдив

17-11-2014, 12:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Иван Милкович

Всичко от Автора

Многофункционалното съоръжение ще бъде готово до средата на 2015 г., смята кмета

Кубрат Пулев може да търси реванш срещу Владимир Кличко не къде да е, а именно в Пловдив. Това може да се случи през лятото на 2015 година, докогато се очаква да приключи най-после строителството на новата и супер модерна спорна зала. Тази версия за евентуален нов двубой между първите двама в световния профбокс лансира кметът на града Иван Тотев, който със заместника си по строителството Димитър Кацарски направиха инспекция на съоръжението. Според последните разчети то трябва да бъде готово до началото на лятото на 2015 година и от тогава да започне да се използва както за спортни мероприятия, така и за културни събития.

Сега стартира изграждането на комбинирана отоплителна и охладителна системи, като връзките ще минават под всяко място и така на практика всеки зрител ще бъде индивидуално „обгрижен” от топло или студено.Първоначалната идея за чилъри е отхвърлена като е предпочетено по-модерно решение – централно от ЕВН.

Многофункционалната спортна ще бъде с 8400 места. Към настоящия момент са монтирани над 4200, а 6400 са доставени. Димитър Кацарски съобщи, че ще бъде направена поръчка за още 2000 седалки, които ще бъдат тип „подвижни” и ще се разполагат върху пистата, когато в залата не се използва за велосъстезания.

Използвахме времето, през което строежът беше практически блокиран, заради непревеждане на дължими суми от бившия министър на финансите, сега депутат от ДПС Петър Чобанов, за да изградим пътната връзка между Асеновградско шосе и входовете към подземния паркинг, каза пред журналисти кметът Иван Тотев.