Побойник легна в краката на съдийка, примоли й се за кило бензин

Истински цирк разигра в съдебна зала

Единият от побойниците в петричката „Шекер махала" Светослав Методиев, станал преди седмици и вдигнал на крак жандармерия и полиция с падане в краката на съдия Адроника Ризова, той се помоли за снизхождение, предвид тежкото му здравословно състояние. Методиев се тръшна на земята и през сълзи заяви:”Дайте ми едно кило бензин, и да се паля в ареста. Не знам къде се намирам. Децата ми умират! Едното ми дете е с помпа за астмата си. Когато ме викате в съда ще се явявам. Давам си обещанието. Оставете ми да си гледам децата. Дайте ми домашен арест!. 14 години съм пораснал в затвора, не искам да ида пак там. Поправих се! „ и след такава прочувствена реч, избухна в ридания, пише struma.com.

Всъщност здравето му е добро, установи в съдебно медицинска експертиза, петричкият лекар д-р Александър Попов. Той не страда от епилепсия, нито от бронхопневмония, както твърдеше в предишното съдебно заседание. Според предоставения пред съда медицински документ от д-р Попов, обвиняемият Методиев е клинично здрав. Това е потвърдено и от лекар от санданската болница –д-рАнтова. При здравословни проблеми в бъдеще обаче, той може да ползва медицински услуги в следствения арест в гр. Сандански, където е настанен, защото петричкият е закрит.

Наблюдаващият делото прокурор Дончев не възрази.. Като видяха рева на родственика си неговите близки, след които майка му и сестра му също се обляха в сълзи. Започна се хорово плачене и съдия Адроника Ризова обяви 10 минути за размисъл. След което делото продължи и съдия Ризова излезе с решението за запазване на най-тежката мярка -задържане под стража. и не уважи молбата му за изменение в по-лека –домашен арест.