Ученици работят по европроект в сътрудничество с англичанчета

Животът

20-11-2014, 08:33

Снимка:

Plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Целта е да се подобри качеството на образованието

На специална среща с медиите, учениците и техните преподаватели от ОУ "Кочо Честименски" ще представят новия проект, спечелен от учебното заведение: “Транснационално сътрудничество и споделяне на опит за подобряване качеството на образованието в училище” по програма “Еразъм +”.Партньор по проекта е училище “Грийн Лейн” от Англия. Дейностите ще продължат 2 години. БГ учители ще влязат в английските класни стаи, а техни колеги ще посетят пловдивското школо. Ще бъде обявен и национален конкурс за най-добре разработен урок с използването на иновационни методи или интерактивна бяла дъска.
Една от целите на проекта е учителите да повишат своята квалификация. Ще се създаде виртуална библиотека с разработени уроци и методи за намаляване на агресията сред учениците.
От 10 до 14 ноември т.г. бе проведена първата работна среща в Англия. Директорът на ОУ “Кочо Честеменски” г-жа Елена Налбантова и учителят Светлана Лесинска посетиха уроци и се запознаха с английската образователна система.
“Кочо Честеменски” е единственото училище в Пловдив, което ще координира заложените дейности. Проектът се реализира с финансовата помощ на Европейския съюз.