Десислава Атанасова: В петъчните дни, когато се провежда парламентарен контрол, но няма кворум, заседанието ще продължава

Политика

20-11-2014, 18:18

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десислава Атанасова: Европроектите са възможност за нови работни места

По думите й в дните на петъчния парламентарен контрол няма присъстващи 121 депутати

В петъчните дни, когато се провежда парламентарен контрол и няма кворум, заседанието да продължи, за да се осъществи контролът. Това коментира депутатът Десислава Атанасова по време на обсъждането на правилника за организация и дейността на НС, предаде „Фокус”. По думите й в дните на петъчния парламентарен контрол няма присъстващи 121 депутати. Предложението на Атанасова е когато при проверка се установи, че в пленарната зала няма необходимия кворум, председателят на Народното събрание да може да продължи заседанието, да го прекрати или да го прекъсне за определено време, за да се събере необходимия кворум.

В случаите на продължаване на заседанието при липса на кворум в пленарната зала, могат да се провеждат разисквания или парламентарен контрол, но не могат да се провеждат гласувания и да се приемат актове. В случаите на прекъсване председателят може да възобнови заседанието не по-късно от един час, в рамките на работното време, ако при новата проверка е налице необходимия кворум.