Министър Ангелкова: Туризмът е кауза и всички трябва да се борим за нея

Без да имаме добра инфраструктура, няма как да имаме добър туризъм

Без да имаме добра инфраструктура, няма как да имаме и добър туризъм. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV.

„Да бъдеш министър на туризма е изключително отговорна задача, огромно предизвикателство, защото има страшно много работа в сектора. Туризмът и транспортната инфраструктура са свързани- без да имаме добра инфраструктура, няма как да имаме и добър туризъм”, обясни Ангелкова.

„Туризмът отваря много нови врати и възможности във връзка с популяризирането на страната ни навън, с изграждане на имиджа ни. Секторът е частен и без да имаме ежедневен диалог с бранша и да чуваме какво иска той, трудно бихме могли да решим неговите проблеми”, посочи още тя.

Относно това, че браншът е посрещнал Ангелкова нееднозначно, тя коментира: „В никакъв случай това не ме обижда, а ме амбицира да докажа, че могат да разчитат на мен и аз съм техен партньор в разрешаването на проблемите в туризма”.

„Имам огромен опит в управлението на средства от ЕС, смятам, че в рамките на тези 10 дни от както съм на поста, обещах да се виждаме всяка седмица. Смятам, че първоначалната им реакция за това, че е назначен един непознат за тях човек на такава отговорна позиция е преодоляна. Туризмът е кауза и всички трябва да се борим за нея. Това, което обсъждаме в момента, което е много важно и е част от националната стратегията за реклама е положителния образ и съобщения за нашата държава на вън”, каза още министър Ангелкова.