Радан Кънев: Орхан Исмаилов е кандидатура само на военния министър Ненчев

Само две седмици след избора на правителство в страната вече се усеща наличието му

Радан Кънев ще оттегли подкрепата си, ако Орхан Исмаилов бъде назначен за заместник-министър на отбраната. "Това е кандидатура на военния министър Николай Ненчев, а не на Реформаторите или на партията на Корман Исмаилов – "Свобода и достойнство", заяви пред БНТ председателят на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Едно от най-важните неща, които трябва да научим в тази сложна коалиция, е да не приемаме хипотетично, че нещата няма да станат, а да вярваме, че могат да станат", каза още той.

Според Кънев само две седмици след избора на правителство в страната вече се усеща наличието му, а България излиза от период на двегодишен политически хаос – нещо, което възпираше инициативата на хората.

"Сега в икономическите статистики се отбелязва известно оживление. To обаче не се дължи на добри мерки на кабинета, но е резултат от една лека вълна на оптимизъм в хората и особено в малкия бизнес, че този хаос най-сетне свършва", каза още Кънев.

Той допълни, че в четирипартийното парламентарно мнозинство е много трудно и тепърва "ще трябва да се учим на такт, на преговори, психология, защото степента на неразбиране между партньорите, на непознаване, на чисто психологически несъответствия в характерите е значителна и много работа ще трябва да се свърши".

Кънев добави, че Реформаторският блок трябва да покаже на партньорите си, че в него протурски и етнически партии няма, че се превръща във все по-единен, все по-национален политически проект, при които се търси единство на българската нация.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"