Над 2000 м гирлянди и светещи завеси ще украсят Перник за Коледа и Нова година

Украсата ще остане през целия януари, за са посрещне и Маскарадния фестивал

Над 2000 м гирлянди и светещи завеси ще украсят Перник по случай предстоящите коледни и новогодишни празници. Това съобщи художникът Тодор Тодоров, който е главен художествен ръководител за празничната украса, предаде БТА.

Единайсет десетметрови гирлянди ще бъдат монтирани по централната улица "Търговска", 50-метрова гирлянда ще грейне до ремонтиращия се площад "Кракра". В синьо, бяло и жълто ще блести емблематичната сграда на Двореца на културата. Тя ще бъде украсена с 3-метрови светещи завеси и 300 м гирлянди, около колоните й ще бъде монтирано LED- осветление.
Празнично настроение в пространството пред сградата ще внесат 200 метра гирлянди, свързващи стълбовете пред Двореца на културата.

Вече е монтирана и над 10-метрова жива елха, чиито светлини ще грейнат в началото на декември. Поради ремонт на централния  градски площад по програмата "Зелена и достъпна градска среда",  тържествата ще се състоят пред Двореца на културата.
Празничната украса ще остане през целия януари, за да  посрещне в края на първия месец на 2015 г. участниците в  ХХIV-тия Международен фестивал на маскарадните игри, който ще се състои на 30,31 януари и 1 февруари.