Санаториумът в Радунци иска помощ от здравния министър, персоналът има да взема хиляди

За злоупотреби при управлението на бившата управа е сезирана и прокуратурата

Настоящото ръководство и персоналът на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на белодробни заболявания и рехабилитация в Радунци са изпратили писмо до новия министър на здравеопазването Петър Москов.
В него те настояват за съдействие при разрешаване на проблема с тежкото финансово-икономическо състояние на лечебното заведение и неизплатените за 2012 и 2013 година заплати на персонала.

Според персонала на санаториума причината за тези проблеми е лошото ръководство на бившия управител на болницата д-р Маргарита Йонкова и бившата главна счетоводителка Мима Енева.

Служителите на специализираната белобдробна болница в Радунци в момента са 24 - петима лекари, седем медицински сестри и помощен персонал. 18 бивши и настоящи служители вече са завели съдебни искове за неизплатените трудови възнаграждения, съобщи не пресконференция зам.-управителят по финансовите въпроси Димитър Аспарухов.

За констатираните нередности при управлението на болницата е сезирана Районна прокуратура – Казанлък, допълни д-р Милко Димитров, който от месец юли тази година е назначен за временно изпълняващ длъжността управител до провеждане на конкурс.

Днес Общинският съвет в Стара Загора реши да подпомогне болницата с 80 000 лв. за медицински процедури