Борисов: В името на хората ще работя и в правителство на малцинството

Търся спокойствие и стабилност в държавата, за да дойдат инвестиции, категоричен е премиерът

Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на държавата и хората. Всеки човек или партия има право да ревизира и да прави това, което счита за добре за себе си. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание относно това, че мнозинството в парламента е застрашено заради заявлението на Патриотичния фронт, че могат да оттеглят подкрепата си, предаде „Фокус“.

Премиерът посъветва всички негови колеги от останалите партии да бъдат "по-тихи и по-мълчаливи" и да се опитат да запазят стабилността в държавата. "Поздравявам всички партии тук, че благодарение на наличието на парламент първата програма е факт", повтори Борисов тезата си от пленарна зала. Запитан дали ще си подобри отношенията с БСП или част от тях, Борисов отвърна, че търси единствено консенсус, разбирателство, спокойствие и стабилност в държавата, за да дойдат инвестиции и европейски фондове в България. "След това може и да си отиваме", каза Борисов.

Според него мнозинството не заплашено заради заявлението на Патриотичния фронт, че може да оттеглят подкрепата си. "По никакъв начин не е заплашено, защото ние имаме коалиция с Реформаторския блок. Аз съм поел ангажимент да работя дори в правителство на малцинство в името на държавата и мисля, че всеки ден го доказваме с това, което правим. Всеки има право да ревизира и да прави това, което счита за добро за себе си", каза Борисов
Запитан защо е предпочел човек на Корман Исмаилов, а не човек на Меглена Кунева за областен управител Борисов отвърна, че не знае кой на кого е човек в Реформаторския блок и това не го засяга. "Когато ГЕРБ излъчва кандидати, излъчва по един човек. Когато РБ ми дава списък с имена, аз ги назначавам и не е моя работа да се съобразявам кой на кого там е човек", каза Борисов.

На констатацията, че според реформаторите той е трябвало да избира между двамата кандидати, Борисов отговори: "Защо аз да избирам. Мисля, че трябва да си ревизират отношенията. Аз не съм там да избирам кой да назнача от Реформаторския блок."