Фандъкова: Метрото до летището и кв. "Младост" ще бъде пуснато през април догодина

Участъкът по "Черни връх" ще бъде готов през 2016 година

Метролинията до летище "София" и в кв. "Младост" 4 трябва да бъдат завърщени през април 2015 г. 

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по врме на инспекцията на разширението на метрото от бул. "Цариградско шосе" до Летище "София", предаде Агенция "Фокус". 

"Това е една от двете линии, които трябва да бъдат завършени следващата година. Освен метрото до Летището, миналата седмица бяхме заедно с премиера и на линията в Младост", заяви Фандъкова. 

По думите й, следващата пролет , в началото на април, трябва да бъде завършена линията до Аерогарата, а в края на април и линията до кв. "Младост" 4. 

"След това продължаваме с линията "Черни връх", допълни още Йорданка Фандъкова. 

Тя заяви, че метрото е не само удобен градски транспорт, но и промяна на цялата среда в дадения квартал и район. 

"Ние наистина помогнахме чрез проекта за метрото, да бъдат спасени 95 милиона лева, които иначе щяха да бъдат загубени”, каза още кметът на Столична община. 

По думите й, това е един модел, който се дължи на работата на правителството на Борисов в предишния мандат, както и участието на Ивайло Московски. 

"Това е една сериозна екипна работа, за да може да се случи всичко това и г-н Братоев да подготви проектите. Това, което очаквам сега, при същия екип, е да можем заедно да довършим участъка до ул. "Сребърна" по бул. "Черни връх", който трябва да бъде готов през 2016 година и най-важното е да започнем третата линия на метрото ”, каза Фандъкова. 

Тя благодари на еврокомисаря Кристалина Георгиева за подкрепата, която България заслужава и която се защитава с аргументи. 

"Това не е просто една помощ, това е една обективна оценка на усилията на българското правителство, на местните власти”, добави кметът на Столична община.