Хлапе ходи до тоалетна под леглото си от страх от пастрока си

Момчето било малтретирано системно

Пастрок е малтретирал системно доведения си син. Стигнало се до там, че хлапето е ходило до тоалетна под леглото си от страх. Така bTV описва житието на малко момче от Шумен, което условно нарича Ники. Хлапакът живеел с майка си и втория си баща, но бил подлаган системно на бой и тормоз. Пастрокът не давал на детето да става от леглото и да излиза от стаята.
„Нещата бяха потресаващи. Вода не му е давана. Беше вдървен, когато го посетих веднъж. Ръката му бе на сини ленти. Стаята мръсна и миришеща. Детето е акало под леглото. Казваше ми: „Не смея да отида до тоалетна, защото ще ме бият!”, споделя бабата.
Тя се опитала да говори с дъщеря си, но все й казвали, да не се бърка във възпитанието на детето.  „Когато друг път отидох, вече не издържах. Лицето му бе в подутини. Грабнах го и занесох на село. Косата му е скубана. Има цели бели петна по главата, където е скубано жестоко”, разказва бабата.
Тя се обръща за помощ към социалните служби. Хлапето после е настанено при нея, след като месец е било в дом.
„Отдръпва са от физически контакт. Бяга, когато някой направи рязко движение. Трудно му беше, но вече се отпуска”, сподели детски психолог.
Родителите му са осъдени на една година пробация и в момента са включени в програма за създаване на родителски грижи.