Робот раздава презервативи на минувачите в Световния ден за борба със СПИН

Мисия Пловдив

01-12-2014, 07:44

Снимка:

НАРД

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Демонстрации за правилно поставяне на кондом и куиз игри са част от инициативите

Оригинални и забавни игри са подготвили доброволците от Клуб „Ела, изгрей” към Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ за 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ и СПИН. Специален куиз с тематични въпроси ще информира младежите за безопасния секс и полово предаваните болести. Те ще могат да развият своя приказка, свързана с 1 декември, а уникален робот ще предлага презервативи на минувачите. На традиционната за инициативите на НАРД „кутия на любовта” – Love Box ще се правят демонстрации на правилно поставяне на кондом.

 За всички минувачи и участници в игрите са предвидени още лентички за съпричастност и здравно-образователни материали. Съвсем в крак с модата, доброволците от Клуба изработиха голяма червена лентичка, с която желаещите ще могат да си направят селфи.

 Инициативата е част от Националната антиСПИН кампания на Министерство на здравеопазването, Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, Компонент 7 „Намаляване на уязвимостта към ХИВ на младите хора в най-голям риск”, която тази година е под мотото: „Да запазим посоката, да продължим пътя”.