Кирил Добрев: Правим всичко възможно за спасяване на най-голямата болница в областта

Депутатът е убеден, че МЗ трабвя да даде средства поне за капиталови разходи и апаратура

Старозагорските народни представители от ГЕРБ правят всичко възможно за спасяване на най-голямата болница в региона - МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ (Университетска), съобщават от офиса на партията в Стара Загора.

Получихме пълна подкрепа за стабилизиране и структурна реформа на среща със зам.-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Това каза народният представител от ГЕРБ д-р Кирил Добрев по повод опасенията за затваряне на най-голямата болница в старозагорска област. Според него има възможност за оздравяване и перспективи за финансово укрепване на здравното заведение, което има на 20 млн. лв. дългове.
„Като принципал Министерството на здравеопазването трябва да отдели средства поне за капиталови разходи и апаратура“, убеден е д-р Добрев. По думите му, обновлението на МБАЛ „Киркович“ минава през осъществяването на нови идеи за развитие, както и чрез поемане на управленска отговорност. Според Кирил Добрев целта е в най-близко време болницата да заработи пълноценно и да бъде конкурентоспособна на останалите здравни заведения.