Бащата: С Ботев е най-важният ни мач, играем за клубната чест

Положихме добра основа, трябва да си доставяме удоволствие на терена, смята треньорът на Локо

Старши-треньорът на Локо (Пд) Христо Колев, известен с прякора Бащата, избягва да говори пред медиите, но въпреки това се съгласи да каже няколко думи пред Sportonline.bg за предстоящия осминафинал-реванш за Купата на България между „канарчетата“ и „смърфовете“.

„Играем с Ботев за Купата, но това е мач с друг заряд. Когато играем с градския съперник, няма значение дали мачът е за Купата или за първенство. Става въпрос за пловдивско дерби. Това е най-важния мач, в който победата е за клубната чест и създава най-голямо удоволствие на феновете“, сподели Христо Колев.

„Разбира се, в конкретен план отстраняване на Ботев ще ни донесе освен еуфория от този мач и самочувствие и класиране на четвъртфинал. Това не означава, че на всяка цена ще търсим начин да играем в евротурнирите през Купата. Е, ако вървим добре в турнира, апетитът ще дойде с яденето. Но сега караме мач за мач“, добави Христо Колев.

„Положихме добра основа в отбора в последните мачове които изиграхме. Трябва да продължим по същия начин и да си доставяме удоволствие от играта на терена. Така ще бъдат доволни и нашите привърженици“, убеден е Христо Колев.